Pagebuilders

Maak WordPress nog flexibeler en krachtiger!

marko-portret-klein

Strategisch en technisch advies

Marko van den berg

Pagebuilder als thema voor WordPress

Wat is een Pagebuilder en wanneer gebruik je dit?

Disruptive! Dwz vernieuwend, tijdbesparend voor ultieme flexibiliteit.

Zo wil je dat een website voor jou werkt! Het bestaat al lan(ger) maar wordt tot op heden door vele Webagency’s / Internetbureau’s terzijde geschoven. Simpelweg omdat het verdienmodel en de aanwezige kennis dit niet toelaten. Deze werkwijze is binnen de vaak wereld van de Webagency’s / Internetbureau’s wat je noemt “disruptive”.

Wat is een pagebuilder?

Allereerst is een pagebuilder het antwoord op de vraag of je voor een kant-en-klaar of juist voor een 100% maatwerk thema moet gaan: dit is de optimale tussenweg. Met een pagebuilder bouw je je sneller en makkelijker speciefieke pagina’s in vrijwel elk design. Sterker nog: aanpassingen van het design binnen 1 pagina zijn zonder problemen door te voeren. Ook naderhand.

Een pagebuilder is niets anders dan een tool die voor jou zorgt dat een pagina opgebouwd kan worden zonder het traditionele technische css en html-werk. Je kunt middels het plaatsen en slepen met blokken ene pagina samenstellen. Elk blok kan individueel worden opgemaakt . Keuze voor kleuren en fonts kun je centraal regelen evenals een aantal andere basis-instellingen. 

Is er dus geen technische kennis meer nodig om een goede website op te bouwen?
Juist wel, wellicht meer dan ooit. Maar heel veel minder op het gebied van css en html. Pas als je tegen de grenzen van een pagebuilder aanloopt heb je weer die traditionele technische kennis nodig. En ja, voor een onderscheidende website maken wij hier zeker gebruik van. Het zijn vaak de details die het verschil maken. Door deze werkwijze kan een pure vormgever echter veel meer zelf de pagina’s opbouwen dan in het recente verleden ooit mogelijk is geweest. En op topniveau.

Bij de bouw van de site zet je de basis neer. Dit moet door goed opgeleide mensen gebeuren, waarbij een vormgever rechtstreeks met een programmeur samenwerkt om het optimale uit de beschikbare techniek te halen.

De wereld van de websites is de afgelopen jaren sterk veranderd en zal vermoedelijk ook de komende jaren blijven veranderen. Daarbij is het van veel voordeel dat een deel van de techniek minder complex wordt, omdat er op andere onderdelen juist meer complexiteit terugkomt. Denk daarbij onder andere aan SEO en koppelingen van data. Dit zijn twee zaken die bij steeds meer, je zou bijna kunnen zeggen vrijwel elke, website een belangrijke rol spelen. Voor een vacature website is er een koppeling met een hrm-systeem, voor een webshop met een betalings- en ERP-systeem.
En om te voorkomen dat je marketingbudget helemaal leeg loopt op advertenties wordt er graag gekozen voor goede SEO. Dat wil zeggen dat je er voor zorgt dat je website zo goed mogelijk kan scoren op de SERP van Google (of Bing) binnen de organische resultaten. Je betaald dan niets voor de clicks en tevens werken de organische resultaten positief op het gevoel van betrouwbaarheid. Men is eerder genegen hier gebruik van te maken omdat advertenties ook het gevoel van misleiding met zich meedragen.

Divi als de ultieme Pagebuilder

Sinds ca 5 jaar maakt Montix gebruik van Divi voor vele websites. Uiteraard kan er nog steeds een 100% maatwerk thema worden gemaakt als daar een reden voor is. Maar: die reden is er steeds minder! Wat veel zegt over de veranderingen en ontwikkelingen rondom de thema’s.
Als een website gereed is, is verder onderhoud voor eenieder gemakkelijk op te pakken. Grotere aanpassingen worden dan altijd door Montix opgepakt, maar doorgaande wijzigingen van content ed kunnen door iedereen die met WordPress kan werken worden doorgevoerd.
Om het makkelijker te maken wordt daarvoor ook een Divi-handleiding actueel gehouden waar een ieder op elk moment bij kan.

Neem gerust contact met ons op. Samen kijken wij naar jouw kansen en mogelijkheden.

Een greep uit het werk van Montix:

landgoed-de-holtweijde

Landgoed de Holtweijde

Motorkleding webshop

Motorkledingvoordeel

carlinas project

Restaurant Carlina's

logos-strip

Vragen of hulp nodig?

Voor alle WordPress en Typo3 sites

reCAPTCHA is required.

Meer over WordPress

WordPress breaking changes

Je wilt als ondernemer met jouw website of webshop hoog scoren in de zoekresultaten van google en het liefst ook nog op zoekwoorden die flink wat bezoekers naar de website trekken. Wij leggen het verschil uit tussen long tail en short tail zoekwoorden zodat jij de juiste keus kan maken voor jouw website.

Lees meer

Aanmaken van formulieren via VFB Pro

Formulieren aanmaken d.m.v. VFB ProVia VFB Pro is het mogelijk om flexibele formulier aan te maken. In dit bericht wordt uitgelegd hoe dit gedaan kan worden. Het integeren in een divi pagina wordt uitgelegd in de Divi handleiding VFB Pro: flexibel formulieren beheren...

Lees meer