Jouw website updaten

Voor de veiligheid en om bij te blijven

 

 

 

 

 

 

Het belang van goed ondersteunde plugins en regelmatige updates

Eén van de krachten van WordPress is dat het uitgebreid kan worden met plugins. Op dit moment zijn er ongeveer 55 820 plugins voor WordPress in de database te vinden. Veel van deze plugins worden goed ondersteund door de ontwikkelaar, maar dit is niet altijd het geval waardoor plugins achterlopen en veiligheidsproblemen krijgen. Niet ondersteunde plugins zullen sneller gehacked worden en hierdoor kan de gehele website als onveilig gemarkeerd worden door webbrowsers waardoor bezoekers de website niet meer kunnen bekijken.

In de plugin database van WordPress staat altijd vermeld wanneer de plugin voor het laatst bijgewerkt is en met welke versie van WordPress deze getest is. Let hier op voordat je een plugin gaat installeren. Plugins die te lange tijd niet bijgewerkt zijn krijgen een melding van WordPress.
Het is af te raden plugins welke langer als 3/4 jaar niet bijgewerkt zijn te installeren omdat de werking met de nieuwste versies van WordPress niet gegarandeerd is.

Ook is het aan te raden te controleren hoe de ondersteuning door de ontwikkelaar(s) op gemelde problemen is. Hieruit kun je vaak opmaken hoe snel er gereageerd wordt bij problemen en of deze naar tevredenheid opgelost worden.

Regelmatige updates

Als je eenmaal de juiste plugins geïnstalleerd hebt is het van belang deze up-to-date te houden. Net als slecht ondersteunde plugins kunnen niet up-to-date plugins beveiligingslekken bevatten waardoor de website gehacked kan worden. Het is aan te raden meerdere keren per maand de website te updaten zodat de kans op hacken geminimaliseerd wordt.