Blog

Voor WordPress, WooCommerce, Typo3 en Online Marketing

 

 

 

 

 

 

 

 

Kwaliteit van je website

De installatie van je WooCommerce WordPress webshop, de keuze en wijze waarop je de plugins gebruikt en zelfs het thema bepalen een heel stuk van de kwaliteit van je website. Dit heeft invloed op snelheid van laden van je site, het mobiel geschikt zijn en ook of het voor de desktop geschikt is.

Hosting

Als je dat voor elkaar hebt kom je bij het volgende onderdeel.WooCommerce hosting support: support om je webshop gezond te houden. Hoe heb je de hosting geregeld? Daarvoor is het handig om helder te hebben wat hosting inhoud. Onder hosting van een webshop wordt verstaan het technisch mogelijk maken om je webshop te laten functioneren en bereikbaar te maken voor de buitenwereld.
Wat bepaalt nu oa de kwaliteit van deze hosting?
De server waar de website op is geïnstalleerd, het rack waar de server deel van uitmaakt, het datacentrum waar de server staat en zelfs de wijze waarop de server is ontsloten naar het internet. Als dat goed geregeld is dan heeft je server zelf ook nog onderhoud nodig. Hierdoor blijft de server veilig en stabiel en ondersteunt hij jouw website met de nieuwste technische mogelijkheden.

Backup

Mocht er alsnog iets misgaan, dan is er altijd nog een backup: hoe en vooral wie zorgt er voor dat bij calamiteiten de meest recente backup terug wordt gezet? Zorg er dus voor dat je ook zelf vlot bij de backup kunt of dat je iemand hebt die dit voor je regelt.

Onderhoud WooCommerce incl. alle plugins etc.

Naast de server, heeft ook je WooCommerce installatie incl. alle plugins en het thema, updates nodig. Plugins en thema’s moeten per update op compatibiliteit zijn getest: dit gaat veelal standaard goed (is al getest door de leveranciers). Mocht een onderdeel niet meer goed meewerken dan is het zaak een alternatief te regelen voor het onderdeel dat niet meer meewerkt.

Blacklisting

Is je shop ooit op een blacklist terecht gekomen door bijvoorbeeld een hack? Dan ken je het belang van monitoring hierop zodat je de schade zoveel mogelijk kunt beperken.

Snelheid door middel van caching

WooCommerce installaties lenen zich vaak niet voor snelheidsoptimalisatie middels cachingsystemen. Een goede optimalisatie op andere onderdelen zal alsnog voor aanzienlijk betere resultaten zorgen voor je gebruiker.

Pagespeed

Google Pagespeed is een tool waarmee je de snelheid van je site kunt testen. Er zijn uiteraard meerdere tools, maar aangezien Google je ranking bepaald is het handig om van de aangeboden tools gebruik te maken en te zorgen dat je hier zo goed mogelijk in scoort. Hierin is het gehele pakket, vanaf de server waarop je shop wordt gehost (de capaciteit die jouw webshop ter beschikking staat om de WordPress webshop snel te laten laden bij de gebruiker) t/m de gehele installatie van je shop. Er zijn bijvoorbeeld plugins die erg fraai werken, mooie functionaliteit toevoegen, maar de snelheid flink omlaag kunnen halen.
Denk hierbij ook aan de hoeveelheid en grootte van de geplaatste afbeeldingen, video, laadtijd externe bronnen, etc.

Wil je ondersteuning voor je hosting of wil je je site laten testen?

Neem dan contact met ons op voor WooCommerce hosting support, door te mailen (helpdesk@montix.nl) of te bellen (053 7503030).

icon2

Website laten checken?

  • Configuratie
  • Installatie
  • Gebruikte plugins
  • Gebruikt thema
  • Updates
  • Versie van het CMS
  • Hosting
  • Snelheid van de website
  • Blacklisting
  • Veiligheidsscan

Must read over hosting

Veilig emails versturen via WordPress

De afgelopen maanden zagen wij bij Montix meerdere keren uitzonderlijk hoge pieken in het aantal bezoekers via ons Google Analytics account. Op 2 juni verdubbelde het aantal bezoekers zelfs. Een dag later kregen wij een interessant mailtje van een marketingbedrijf die onze groei had opgemerkt.

Lees meer

Php versie 5.6 uitgefaseerd

      Php 5.6 uitgefaseerd Maakt jouw website hier nog gebruik van? Dan is het tijd om ook hiervoor te updaten! Het is al een hele tijd geleden aangekondigd, o.a. voor Magento 1.x gebruikers is dit een punt waarop men of overstapt naar...

Lees meer

Vragen over WordPress?

Stel ze en wij helpen je graag verder!

reCAPTCHA is required.