Https met SSL

Vanaf nu voor elke website belangrijk
 

 

 

 

 

 

De bezoeker wordt vanaf nu gewaarschuwd

Bezoek je een website zonder encryptie middels https met SSL certificaat, dan zie je in de adresbalk een waarschuwing. Standaard. Niet alleen op sites of pagina’s waar je iets kunt bestellen of een formulier kunt versturen, maar altijd.

Vanaf update nr 68

Om de ca. 6 weken heeft Google een update voor zijn browser en/of voor ChromeOS. Bij de volgende ronde wordt deze functie toegevoegd. Aangezien updaten bij de meeste gebruikers standaard aan staat zal deze vrij snel na uitkomen ook daadwerkelijk gebruikt worden.

Hoe voorkom je dit?

Wat er moet gebeuren is heel eenvoudig: Regel een SSL certificaat voor je website. Hoe doe je dat cq wat voor consequenties heeft dit voor je website?

  • De linken en daarmee url’s van je website en daarmee pagina’s veranderd. Dit moet opgevangen worden!
  • Er komt https vooraan te staan, ipv http.
  • Als je de meest uitgebreide vorm van SSL certificaat kiest, dan wordt zelfs geverifieerd aan de hand van de KvK inschrijving of dit certificaat terecht aan deze website, dit bedrijf, wordt toegekend.
  • De technische handeling om een SSL certificaat te koppelen is niet complex, maar heeft dus wel consequenties die goed opgevangen dienen te worden om de website te laten functioneren.

Heb je hier een vraag over? Bel ons (053 7503030) of mail je vraag naar support@montix.nl

Je kunt in deze artikelen ook eventueel meer lezen over dit onderwerp:

Je website beveiligen.
Wat is een SSL certificaat?