Een veiliger website voor de bezoeker

door versleutelde data

 

 

 

 

 

 

 

SSL certificaat

Wat is een SSL certificaat?

Om het verkeer tussen de gebruiker van jouw website en de website te beveiligen kun je dit verkeer versleutelen. Hierdoor is het minder eenvoudig om af te luisteren en zo bij bijvoorbeeld het invullen van formulieren de gegevens mee te kunnen lezen.
SSL: staat voor “Secure Socket Layer”. Hierdoor is het vrijwel onmogelijk om te weten welke gegevens worden verstuurd. De verbinding tussen de website en de bezoeker van de website is hiermee versleuteld en daardoor lastig “af te luisteren”.

Wat is HTTPS?

Als je vóór een website HTTPS ziet staan, dan weet je dat er een ssl certificaat wordt gebruikt en dat de gegevens versleuteld en daarmee veiliger worden verstuurd van en naar de gebruiker van de website.

HTTPS is de beveiligde variant van HTTP. HTTP is dat wat je in de adresbalk van je browser ziet staan als je een website bezoekt, bijvoorbeeld https://www.nu.nl.

Volledig uitgeschreven staat er: hyper text transfer protocol met de s van secure als toevoeging. Deze toevoeging wordt dus verkregen door een SSL certificaat toe te passen op de website. Hierdoor verhoog je immers de veiligheid voor de bezoeker.

Wat is het belang van Google bij dit SSL certificaat?

Google werkt aan de veiligheid van het internetverkeer in het algemeen. Veel van het verkeer naar jouw website komt tot stand via een zoekopdracht in de zoekmachine van Google. Hierdoor voelt Google zich verantwoordelijk voor deze (be)zoeker: hij is immers doorgestuurd naar jouw site vanuit hun zoekmachine.

SSL-certificaat voor jouw webshop of website

Google heeft het streven om het internet veiliger te maken. In dat kader past het om het gebruik van encryptie bij het versturen van de data tussen de website (de webserver waar de website die je bezoekt op staat) en jouw browser te versleutelen. Hiervoor kun je jouw website/webshop voorzien van een SSL certificaat. Dit is snel geregeld, kost niet de wereld en Google beloofd jou daardoor evt te voorzien van een hogere ranking en tenminste krijg je geen melding dat jouw website onveilig is in de browser te zien.

 • Snel geregeld
 • Geen waarschuwing “onveilige website” in de browser
 • Veiliger voor de bezoekers van je site

Wat zie je dan in je URL balk:

 • Groen slotje (Soms geen kleur maar wel een slotje, afhankelijk van de browser)
 • HTTPS ipv HTTP

Of dit nu voor een WordPress Webshop of een ander cms is: deze techniek kun je op de meeste sites inzetten en leveren zowel jou als de bezoeker de genoemde voordelen op.

Jouw belang: een betere positie

Google waardeert het gebruik van “https” door dit mee te nemen in de weging voor de positionering van jouw site. Daarmee is het dus zowel voor de positie op de zoekresultaten pagina van Google als voor de bezoekers van jouw website of webshop van belang om een dergelijk SSL certificaat te gebruiken.
Websites die een URL hebben die beginnen met HTTPS zullen beter geïndexeerd gaan worden door Google. Tevens zal Google deze beveiligde websites hoger in de ranking gaan zetten dan niet beveiligde websites.

Nog niet overgestapt?

Mocht jouw website of webshop nog geen SSL certificaat hebben, herkenbaar aan “https” en het woordje “veilig” vooraan in de url-balk (daar waar je bijv montix.nl intypt), dan helpen wij je graag verder: Bel met onze support op 053 7503030 of stuur een mailtje naar support@montix.nl

Kosten

Er zijn 2 onderdelen bij het toepassen van een certificaat: je website geschikt maken en het certificaat zelf.

Er zijn verschillende soorten certificaten: Afhankelijk van de mate van beveiliging en de complexiteit van de website. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om je bedrijfsnaam bij het slotje in de url-balk te vermelden.

Daarnaast is het voor de overstap naar het gebruik van een SSL certificaat het meestal nodig een aantal zaken in je website aan te passen, zoals bijvoorbeeld de “harde” linken. Dit is meestal niet complex en kan snel worden geregeld.

Wil je jouw kosten weten: bel (053 7503030) of mail (support@montix.nl) ons dan voor een opgave!

icon2

Website laten checken?

 • Configuratie
 • Installatie
 • Gebruikte plugins
 • Gebruikt thema
 • Updates
 • Versie van het CMS
 • Hosting
 • Snelheid van de website
 • Blacklisting
 • Veiligheidsscan

Must read over hosting

Veilig emails versturen via WordPress

De afgelopen maanden zagen wij bij Montix meerdere keren uitzonderlijk hoge pieken in het aantal bezoekers via ons Google Analytics account. Op 2 juni verdubbelde het aantal bezoekers zelfs. Een dag later kregen wij een interessant mailtje van een marketingbedrijf die onze groei had opgemerkt.

Lees meer

Php versie 5.6 uitgefaseerd

      Php 5.6 uitgefaseerd Maakt jouw website hier nog gebruik van? Dan is het tijd om ook hiervoor te updaten! Het is al een hele tijd geleden aangekondigd, o.a. voor Magento 1.x gebruikers is dit een punt waarop men of overstapt naar...

Lees meer

Vragen over WordPress?

Stel ze en wij helpen je graag verder!

reCAPTCHA is required.