Typo3

Ultra sterk en uiterst schaalbaar web-CMS.

Typo3

Ultra sterk en uiterst schaalbaar web-CMS.

Typo3 als CMS voor jouw website

Typo3 is een zeer veilig, stabiel en consistent CMS (content management systeem).
Je kiest voor Typo3 als CMS voor je website als je:

 • een grote website gaat opbouwen, met veel content
 • eet meerdere mensen aan de website gaat werken
 • meertaligheid gaat gebruiken
 • een intranet wilt optuigen
 • externe databronnen gaat koppelen
marko-portret-klein

STRATEGISCH EN TECHNISCH ADVIES

Marko van den berg

Geen licentiekosten: open source.

Hiermee heb je één van de meest sterke en consistente web-CMS‘en beschikbaar! Dit CMS blinkt ten opzichte van andere systemen uit in consistentie, schaalbaarheid en flexibiliteit. Daarnaast heeft een Typo3 website ook een speciale eigenschap: meertaligheid is vanaf de basis ingebouwd. Ideaal voor bedrijven die internationaal werken.

Open source: jij bent eigenaar van alle data. Jij bepaalt hoe jouw website in elkaar zit. Jij bent de baas over je budget. Klinkt goed? is niet zo vanzelfsprekend als het lijkt! Veel cms’en hebben licentiekosten en zijn daarmee ook gebonden aan 1 leverancier die tevens de doorontwikkeling bepaalt. Met Typo3 heb je een top basis die naar behoefte kan worden uitgebreid op het moment dat jij dat nodig hebt.

Betrouwbaar en consistent

Typo3 is al sinds eind jaren 90 beschikbaar en continue in ontwikkeling. Ongeveer elke 3 jaar komt er een nieuwe versie, naast de tussentijdse (kleinere) verbeteringen. Deze doorontwikkeling betekent dat je steeds een CMS hebt dat volledig bij de tijd is en inspeelt op nieuwe ontwikkelingen. De degelijke door-ontwikkeling van de Typo 3 core is de reden dat dit corporate web-CMS al jarenlang bovenaan de lijsten staat qua betrouwbaarheid en consistentie.

Techniek

 • Up-to-date
 • Monitoring en onderhoud

Jouw technische basis:

 • Configuratie Typo3
 • Templates op maat
 • Extensies op maat
 • Technische SEO
 • Koppeling met externe systemen

Support

 • Technische support
 • Hulp bij het beheer

Zoals jij het nodig hebt:

 • Hands-on
 • Meedenken en advies
 • Telefonisch, per e-mail of via ticketsysteem
 • Response binnen 2 a 4 uur
 • Diverse SLA opties
w

Hosting

 • Datacentrum in NL
 • Advies

Het fundament:

 • Snel
 • Up-to-date
 • Diverse SLA’s
 • Optimalisatie
 • Second opinion

Heisterkamp

Klant aan het woord

Montix is een prettige partij om mee samen te werken. Het is een klein team met kennis van zaken. Het fijne is dat je ze altijd kan bellen, het contact is persoonlijk, je bent geen nummer. Zaken worden snel opgepakt en er is een fijne terugkoppeling. Ook wordt er goed meegedacht en wordt er goed gekeken naar de wens van de klant. Je kan goed merken dat ze niet voor de duurste oplossing willen gaan, maar voor de beste oplossing voor de klant. De prijzen die gehanteerd worden zijn goed, voor de prijs die je betaalt ben je verzekerd van snelle communicatie en vakwerk. Wat ik fijn vond aan de samenwerking is dat Montix ook openstond voor kritiek, dingen die wij niet goed vonden lopen werden snel opgepakt en gekeken hoe we dit konden verbeteren. Al met al, een goede partner voor je website waar je op kunt bouwen en op kunt vertrouwen.’

Cindy Ooijik

janssen-de-jong-case-montix

Deze bedrijven gingen je voor met een Typo3 website:

zwanenberg-montix-case
branding project kips.nl
corporate wordpress website voor woningadviseur

Wat is TYPO3?

Enterprise web content management systeem
TYPO3 is een enterprise web content management systeem dat volledig open source is. Open Source wil zeggen dat de broncode te bekijken en aan te passen is. Op deze manier wordt de mogelijkheid gecreëerd om een programma aan te passen en zo is men niet afhankelijk van een vast en gesloten systeem. TYPO 3 maakt gebruik van de server-scripttaal PHP, de database MySQL en TYPOscript. Hiermee staat Typo3 garant voor een zeer stabiele website dat goed is te hosten, goed is uit te breiden en daarnaast vanaf de basis meertaligheid heeft geïntegreerd.

Website op basis van TYPO3
Ga je aan de slag met een team aan redacteuren waarbij ieder zijn eigen onderdelen gaat beheren? Wil je graag dat pagina’s er uit komen te zien zoals het is bedoeld, dus o.a. met één en hetzelfde lettertype? Dan is TYPO 3 het juiste CMS voor jouw website.

Voordelen van TYPO3

Veiligheid
TYPO3 is een veilig systeem en kent minder veiligheidslekken dan bijvoorbeeld Drupal of Joomla. De veiligheid en gebruiksvriendelijkheid van TYPO 3 wordt continu in de gaten gehouden door de enorme community die erachter zit. Hierdoor wordt er continu aan de ontwikkeling gewerkt.

Schaalbaarheid
Met TYPO3 kan de website net zo groot worden als gewenst. Dit komt door de handige opbouw. TYPO 3 kan met gemak duizenden pagina’s aan. Daarnaast bestaan er vele modules waarmee de functionaliteit uitgebreid kan worden. Dus hoe groot website ook groeit, TYPO3 groeit met je mee.

Op maat
TYPO3 maakt een scheiding tussen vormgeving, content en structuur. Hierdoor kan de website gebouwd worden op basis van een ontwerptraject. Het ontwerp kan geheel naar wens worden gemaakt en gebouwd. Tevens is het mogelijk om dit periodiek aan te passen. Daarnaast is Typo3 Open Source, d.w.z. dat je de software mag aanpassen naar eigen inzicht voor eigen gebruik. Dit is de belangrijkste voorwaarde, de andere voorwaarde is de opzet van de software. Typo3 is gemaakt om met plugins en modules te werken. Zo kun je functionaliteiten toevoegen, zonder de kern van de software aan te tasten.

Typo3 Corporate

Typo3 corporate CMS
Hiermee positioneert Typo3 zich meteen als oplossing voor middel grote tot grote websites die evt. in meer talen en evt. met een grotere redactie worden beheerd.

Wat maakt een CMS corporate:

 • grote consistentie
 • sterk in beheersrollen
 • flexibel (modulair) uitbreidbaar
 • open source
 • zeer goed onderhoud, zowel security patches als algehele vernieuwing

Grote consistentie
Alle velden en vlakken die zelf beheerd kunnen worden binnen Typo3, zijn volledig voorgedefinieerd en zien er daarom op elke pagina hetzelfde uit. Geen andere lettertypes, geen sterk wisselende afmetingen van afbeeldingen. Hierdoor blijft de site overzichtelijk voor de bezoeker en hoeft de redacteur niet bezig te zijn met vormgeving.

Beheersrollen Typo3
Voor grote sites wordt de inhoud meestal beheerd door meerdere personen, vaak van verschillende afdelingen. Door iedereen de toegang te geven die hij of zij nodig heeft, voorkom je dat iemand onbedoeld pagina’s aanmaakt of wijzigt die niet bij zijn onderdeel horen. Ook het plaatsen van afbeeldingen ed. wordt op deze wijze geregeld. Doel is overzicht houden.

Typo3 open source CMS

Open Source CMS
Sinds het ontstaan van Open Source is gebleken dat deze licentie de beste basis vormt voor het onafhankelijk gebruik van software t.b.v. bedrijven, overheden en semi-overheden. Typo3 is als enterprise web-CMS dan ook al jaren zeer bekend bij de grotere bedrijven die hoge eisen stellen aan hun CMS, evenals overheden die bijv. de onafhankelijkheid die Open Source biedt als minimum vereiste stelt.

Wikipedia als voorbeeld
Het Open Source model is mooi te illustreren aan de hand van Wikipedia. Wikipedia is bij iedereen bekend en heeft een naam hoog te houden op het gebied van kwalitatieve content. Dit staat in schril contrast met het niet-open source initiatief uit 1994 van Microsoft, Encarta. Het idee was hetzelfde, een grote online encyclopedie. Maar Encarta is in 2009 gestopt zonder dat iemand er iets over heeft vernomen, zonder dat het ooit grote bekendheid heeft weten op te bouwen. Dit in tegenstelling tot het grote Wikipedia dat zowel internationaal als nationaal in diverse talen beschikbaar is en nog steeds groeit. Deze groei is puur te danken aan de tienduizenden vrijwilligers die een bijdrage leveren aan dit systeem. Zo gaat het ook met de andere open source projecten, zoals Typo3. Bijdragen van vele vrijwilligers die elkaar controleren op kwaliteit en planning zorgen al jaren voor één van de meest stabiele enterprise web-CMS’en.

Kiezen van een web-CMS

Typo3 is de meest stabiele web-CMS binnen de open source systemen. De gehele opzet van Typo3 is gericht op het opzetten van een grote site, eventueel in meerdere talen. Focus is dus veel content die je overzichtelijk wilt presenteren aan je gebruikers en tevens overzichtelijk wilt kunnen beheren met meerdere mensen.
Hiervoor is Typo3 vanaf de basis uitgerust met een uitgebreid systeem voor toegangsbeheer: je kunt op basis van rollen mensen zeer gedetailleerd toegang geven tot bijvoorbeeld een groep van pagina’s of zelfs maar 1 pagina of 1 bestand dat zij mogen beheren en bewerken. Daarnaast is de opmaak strak opgezet, waardoor er een enorm sterke consistentie zit in de uiteindelijke weergave van alle pagina’s en onderdelen die daarop zijn geplaatst.

Kwaliteit plugins en modules
Voor Typo3 zijn veel uitbreidingen standaard beschikbaar, waarbij je echter veel meer technisch configuratie of noem het integratie-werk hebt dan bij andere CMS’en. Voordelen zoals consistentie en kwaliteit in werking zijn dan het resultaat.

Typo3 of WordPress?

CMS versus CMS
Wil je Typo3 nog even vergelijken met WordPress? Je kunt in dit artikel lezen hoe je de voor jou beste keuze kunt maken en bij twijfel is het altijd goed om een persoonlijk adviesgesprek in te plannen. We maken hierin voor jou een overzicht van jouw situatie en de voor- en nadelen van beide CMS’en voor jouw bedrijf.

Wanneer kies je voor Typo3?

 • De website gaat groot worden in omvang (veel pagina’s)
 • Er gaat een groter team met de website aan de slag
 • De website is in veel talen
 • Consistentie staat voorop

Wanneer kies je voor WordPress i.p.v. Typo3?

 • Als vrijheid van de redacteuren belangrijker is dan consistentie van je website
 • Als je met een webshop wilt gaan werken
 • Als je extreem snel layout-aanpassingen wilt kunnen doorvoeren
 • Als je niet met veel talen binnen 1 website aan de slag wilt

Meer weten? Ga direct naar:

Met trots werken wij oa voor:

logos-zwart-wit-montix
klanten-montix-mobiel
marko-portret-klein

Strategisch en technisch advies

Marko van den berg

Tel: +31 (0)53 750 30 30
E-mail: info@montix.nl

Neem contact op

reCAPTCHA is required.