Google's "Need for speed"

Wat doe je als je "het internet" sneller wilt maken? Exact: je maakt WordPress sneller!

Google stort zich op WordPress

In Google’s need for speed heeft Google developers op WordPress gezet om dit belangrijkste cms sneller te maken en mobiel nog meer te optimaliseren.

Daarnaast is Google op zoek naar WordPress specialisten om dit team verder uit te breiden. Het lijkt dus een aangelegenheid die een aantal jaren gaat duren.

Vanwaar deze interesse van Google voor WordPress?
Heel eenvoudig: WordPress levert ca 60% van alle op het internet gepubliceerde content. Het is het cms dat een marktaandeel heeft van ca 28%. Als je dit cms optimaliseert, dan heb je hiermee een flink deel van het internet sneller gemaakt. En dat is precies het doel van Google: een voor de gebruiker betere ervaring door oa de snelheid van websites te verhogen.

AMP
Verwachting is oa dat AMP of een afgeleide hiervan in de core van WordPress wordt geïntegreerd. Middels de “versnelde mobiele pagina’s / accelerated mobiel pages” worden de mobiele versies van webpagina’s sneller geladen. Aan de ene kant omdat ze beter zijn samengesteld, anderzijds omdat ze door de Google eigen servers apart worden gecached.

Jouw vraag:

reCAPTCHA is required.